Presentation

Rosemarie

Mitt namn är Rose-Marie Svensson, jag bor på en gård i Hedesunda som ligger söder om Gävle. Det är jag som har startat och driver denna kennel och har så gjort sedn 1985 då mitt kennelnamn godkändes hos SKK. Mina erfarenheter av hunduppfödning och djur i allmänhet är stora. Jag fick min första hund, en mellanpudel, när jag var 9 år gammal. Den tiken fick senare valpar och en av valparna stannade hos mig Så då hade jag två. Min första tik och jag tävlade i bruks med flera fina resultat. År 1970 köpte jag min första Grand danois. Vid sidan av alla andra djur på gården startade jag upp mitt avelsarbete men rasen samtidigt som åkte runt på utställning med mina hundar. Samma år som jag startade min kennel köpte jag min första Pomeranian vilket innebar att jag under många år födde upp två raser i kenneln, därav namnet.

Förutom hundar har jag bla haft uppfödning av kattrasen Perser i 30 år. Kor, hästar, höns, kaniner och grisar är några av de andra djurarter som också funnits och fötts upp i min regi under många år. 

Efter 43 år, dvs år 2013, gick min sista Grand danios bort. Därefter fortsatte jag med pomeranian och hästar. Sedan 2018 har jag inte längre några hästar heller. Kände att det var dags för mig att börja begränsa alla mina åtaganden. Man blir ju inte yngre med åren :) Idag har jag en rätt stor kennel med många pomeranian. Vissa har jag bara till sällskap med andra både går i avel och ställs ut. Jag har haft en hel del framgångar under mina år som pomeranianuppfödare. Många av mina hundar är meriterade på olika sätt och flera av dom har championat från både Sverige och andra länder. Djuren har varit mitt liv så länge jag kan minnas och hundarna och jag har upplevt en massa fint och roligt tillsammans. 

 

 

ADECC537-E023-4696-BC9A-3663A571B3F3